Івано-Франківськ

СБУ передала у музеї Тернопільщини раритетні культурні цінності

Йдеться про колекція зі 382 скіфських наконечників стріл, датовані VII-III століттям до нашої ери.

0001 scaled

Співробітники Тернопільського управління СБУ спільно з працівниками Державної виконавчої служби передали у краєзнавчі музеї Тернопільщини раритетні колекції старовинних предметів.

“У січні минулого року зловмисники намагалися приховано вивезти за межі України старовинні срібні монети та колекцію скіфських наконечників стріл.  Культурні цінності контрабандисти мали намір переправити у країни ЄС для продажу іноземним колекціонерам, але оперативники спецслужби своєчасно виявили та вилучили  історичні артефакти”, – повідомляють в СБУ.

Відтепер колекція зі 382 скіфських наконечників стріл, датовані VII-III століттям до нашої ери, перебуватиме на постійному зберіганні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Водночас 6 зліпків пруських монет часів правління Сигизмунда I зберігатимуться у краєзнавчому музеї Шумська.

0005 scaled

Вироком суду організаторів контрабандного бізнесу визнано винними, а антикварні предмети, що мають культурну цінність, конфісковано у дохід держави.

Сьогодні ж співробітники УСБУ в Тернопільській області передали  збережені історичні пам’ятки до рук працівників краєзнавчих музеїв Тернопільщини.

0004 scaled

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено