Івано-Франківськ

США дадуть Україні тисячі тонн металу, щоб захистити енергооб’єкти

Наразі йдеться про будівництво споруд другого рівня захисту. Сюди належать 22 підстанції й 63 автотрансформатори у 14 областях.

407913206 730201395805140 113185586179290139 n scaled

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 20 тисяч тонн металу для захисту об’єктів енергетики від російських атак, повідомляє Європейська правда, пише ПІК.

Проєкт із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID в межах підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

Вказується, що компанія закуповує метал в українського виробника, після чого його транспортують на будівництво, де вже застосовується перша партія.

Також нагадують, що бетонні конструкції навколо основної мережі Укренерго зводяться з березня 2023 року.

Згідно з повідомленням, рішення про захист енергетичних об’єктів прийняли уряд та Генштаб ЗСУ, тоді як Агентство працює спільно з НЕК “Укренерго”, яке формує завдання на проєктування та будівництво.

“Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання у Великій Британії за нормативами та стандартами Великої Британії та США”, – запевняє Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено