Івано-Франківськ

Ворожі удари, негода та ремонтні роботи: ситуація в енергосистемі на 8 грудня

Україна другий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи.

Останній літній місяць буде найскладнішим для енергосистеми України: причина

В Україні через негоду, бойові дії та технологічні порушення без світла залишаються майже 500 населених пунктів.

Про це повідомили пресслужби Міненерго та Укренерго.

  • На Донеччині через обстріли знеструмлено 56 населених пунктів (22,5 тис. споживачів). Водночас за добу енергетики заживили 11 населених пунктів (22,7 тис. споживачів), знеструмлених раніше.
  • У Запорізькій області через бойові дії залишаються без світла 63 населені пункти (близько 26 тис. споживачів).
  • На Сумщині внаслідок обстрілів без світла залишаються 56 населених пунктів (2,5 тис. абонентів).
  • На Харківщині без електроенергії залишається 68 населених пунктів (16,2 тис. споживачів). Частину споживачів в обласному центрі та в трьох населених пунктах було знеструмлено минулої доби.
  • У Херсоні знеструмлено 4,6 тис. абонентів. В області залишаються без напруги 45 населених пунктів (понад 26 тис. точок обліку).
  • На Чернігівщині внаслідок бойових дій без світла залишаються 19 населених пунктів (1,6 тис. точок обліку)

Знеструмлення через негоду та технологічні порушення

  • На Дніпропетровщині через негоду знеструмлено 13 населених пунктів (2 тис. абонентів).
  • У Запорізькій області з технічних причин залишаються 15 населених пунктів (5 тис. абонентів).
  • На Миколаївщині станом на ранок через негоду знеструмлено близько 200 абонентів. Тривають роботи з відновлення електропостачання.
  • На Чернігівщині з технічних причин відключено 2 населені пункти.

Споживання та генерація

“Учора, 7 грудня, в енергосистемі вранці був зафіксований рекордно високий за цей опалювальний сезон рівень споживання. Добовий максимум споживання вчора  був на 4% вищим, аніж відповідний показник 6 грудня. Сьогодні зранку диспетчерський центр Укренерго знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду”, – повідомили у компанії.

Там закликали українців споживати електроенергію ощадливо.

Генерація не може покрити потреби споживачів через ремонт обладнання ТЕС і щільну хмарність, яка перешкоджає повноцінній роботі сонячних електростанцій.

“На електростанціях наразі немає вільних потужностей. Унаслідок систематичних і тривалих обстрілів укотре постраждала одна з теплоелектростанцій у східному регіоні. В іншому регіоні в аварійний ремонт через зауваження до роботи обладнання вийшов один з енергоблоків. Ще на деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні“, – зазначили в Укренерго.

У компанії повідомили, що 8 грудня будуть змушені знову застосовувати аварійну допомогу з Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт. При цьому ліміти споживання не запроваджувалися і відключень і планується.

Імпорт та експорт

Експорт електроенергії у п’ятницю відсутній.

“Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг – 2193 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 589 МВт”, – повідомили в Укренерго.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено