Івано-Франківськ

Міністр оборони України підсумував перші сто днів роботи

Нові технології для війська, прозорі закупівлі, цифровізація, рекрутинг і виробництво озброєння в Україні, - такі результати роботи називає Умєров.

657c6a300a017

Міністр оборони України Рустем Умєров підсумував пʼять ключових результатів команди за 100 днів роботи.

Зокрема він відзначив, що команда Міноборони запустила Державний оператор тилу — агенцію для всіх нелетальних закупівель.

“Департамент, на якому раніше було зосереджено все і який став розсадником корупції – розформовується. Його керівник – під слідством”, – пише Умєров.

Також зазначається, що тепер завдяки процедурам Fast Track для технологій РЕБ, РЕР, FPV-дрони потраплятимуть у війська швидко – в обхід усіх кіл бюрократичного пекла. Від розробки до контракту – за двадцять днів. Також Міноборони почало закуповувати БПЛА та РЕБ.

“Розгорнули систему електронного документообігу між військовими та цивільними госпіталями, військовими частинами і ТЦК та СП. Пораненим військовослужбовцям не треба особисто возити документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність. Запровадили електронну чергу на ВЛК, завдяки якій військовослужбовці можуть записуватися на проходження гарнізонного ВЛК заздалегідь та дистанційно”, – йдеться у повідомленні

Також за цей час у Міноборони запустили важливий проєкт рекрутингу у Сили оборони. Вже чотири великі компанії допомагають війську знаходити кваліфіковані кадри – Lobby X, Work.ua, Robota.ua та Olx.ua.

“Також підписали меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними із США. Провели два форуми Оборонних Індустрій DFNC1 – у Києві та Вашингтоні – зібрали майже півтисячі передових виробників озброєння. Маємо десятки нових контрактів між компаніями про спільне виробництво чи обмін технологіями”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада схвалила призначення Рустема Умєрова на посаду очільника Міноборони.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено