Івано-Франківськ

Бойову медикиню з Івано-Франківщини нагородили відзнакою від Валерія Залужного

«На фронті моє завдання - рятувати життя бійців», - каже Марія Марченко-Олексин.

 

FB IMG 1702845212445 scaled

Бойову медикиню з Івано-Франківщини Марію Марченко-Олексин нагородили відзнакою – нагрудним знаком від Валерія Залужного «За збережене життя».

Про це повідомив Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

25-річна Марія на фронті від початку повномасштабної війни. Вона – випускниця Івано-Франківський національний медичний університет.

«Спочатку я була медичною сестрою в медичній роті. Потім перевелася до мотопіхотного батальйону і там була старшим бойовим медиком. Їздила з хлопцями на виїзди, сиділа в окопах і виконувала найголовнішу свою задачу, а саме – рятувати життя», – розповідає вона.

Зараз Марія продовжує рятувати життя захисників на передовій.

«І дуже тішить, що хлопці мене памʼятають і дякують за порятунок. А мені дуже приємно, що людина яка була на порозі смерті, вижила», – зізнається бойова медикиня «десятки».

Дівчина наголошує на тому, що дуже необхідно, як і цивільним, так і військовим знати тактичну медицину.

FB IMG 1702879524399 scaled

«Багато разів стикалася з тим, що прилітають ракети по цивільним людям, а вони елементарно не можуть собі накласти джгута, бо не знають як ним користуватися. В кожної свідомої людини має бути аптечка з сертифікованими турнікетами, оклюзійками та бандажами. Вона багато місця не займає, але рятує життя», – каже військова.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено