Івано-Франківськ

Папа Римський дозволив священникам благословляти одностатеві пари

Проте священники повинні приймати рішення в кожному окремому випадку.

Папа Римський дозволив священникам благословляти одностатеві пари

Папа Римський Франциск дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари. Але у Ватикані заявили, що благословення не повинно бути частиною регулярних церковних ритуалів або пов’язане з цивільними союзами чи весіллями. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“У Ватикані також додали, що це має бути знаком того, що “Бог вітає всіх”, але в документі сказано, що священники повинні приймати рішення в кожному окремому випадку. Представляючи текст документа, кардинал Віктор Мануель Фернандес, сказав, що нова декларація залишається “твердою до традиційної доктрини Церкви про шлюб”, – йдеться у повідомленні. 

Але він додав, що згідно з “пастирським баченням” Папи “розширення” дозволять священникам благословляти стосунки, які все ще вважаються гріховними.  Відповідно до декларації, люди, які отримують благословення, “не повинні мати попередньої моральної досконалості”.

У католицькій церкві благословення — це молитва або благання, яке зазвичай виголошує служитель, просячи, щоб Бог прихильно поглянув на людину або людей, яких благословляють. Кардинал Фернандес підкреслив, що нова позиція не підтверджує статус одностатевих пар в очах Католицької Церкви.

“Декларація означає пом’якшення тону Католицької Церкви, хоча й не змінює її позицію. У 2021 році Папа Римський сказав, що священники не можуть благословляти одностатеві шлюби, оскільки Бог не може “благословити гріх”. Папа Франциск у жовтні заявив, що він відкритий для благословення Церквою одностатевих пар”, – додають у виданні. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено