Івано-Франківськ

Ворог веде наступальні дії на трьох напрямках, – Сирський

Ворог наступає, але несе великі втрати особового складу.

FB IMG 1702966504009 scaled

На Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають наступальні дії ворога.

На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога.

Про це повідомляє командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, пише ПІК.

За його словами, Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників.

“На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи «шторм z» та «шторм v»”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Сирський, мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області.

На Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку.

“Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники. Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ”, – йдеться у повідомленні.

Сирський каже, що ситуація складна.

“Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу”, – зазначає він.

Противник несе великі втрати та поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в‘язнів.

Так, за першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» близько восьми тисяч військовослужбовців.

“Крім того, було знищено або ушкоджено понад п’ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів”, – йдеться у повідомленні.

На відміну від агресора, для українських сил мінімізація втрат завжди у приорітеті під час планування операцій, запевняє командувач.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено