Івано-Франківськ

Україна повернула з росії 12-річного хлопчика

Дитина спершу перебувала на окупованій росією території, а потім і в самій росії.

photo1703238348 scaled

Україна повернула з росії ще одну дитину. Це 12-річний хлопчик, який перебував під окупацією близько 18 місяців.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, пише ПІК.

“З перших днів повномасштабної війни дитина перебувала на тимчасово окупованій території України, а згодом – у РФ. Хлопчик напередодні російського вторгнення приїхав до батька у Луганську область на три дні, але через вторгнення РФ перебував під окупацією близько 18-ти місяців! І ще чотири місяці – на території Росії! Там дитині навіть довелося навчатися в російській школі”, – повідомляє Лубінець.

За словами омбудсмена, мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного українця через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ.

“Жінка звернулася до нас з проханням допомоги повернути її сина.  Офіс Омбудсмана напрацював шлях повернення, подбавши про логістичний, безпековий та інші напрямки. Це було непросто, але результат того вартий: хлопчик – вдома”, – йдеться у повідомленні.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини наголошує, якщо вам відомо про примусово переміщену або депортовану Росією українську дитину, повідомляйте про це. Адже тільки держава може гарантувати безпеку в поверненні додому своїх громадян із території РФ.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено