Івано-Франківськ

Що турбує військових на передовій, – розповів мер Надвірної (ВІДЕО)

Зіновій Андрійович постійно спілкується з військовими та вже здійснив 38 поїздок на фронт.

photo1703254182 scaled e1703254211848

Очільник Надвірнянської громади Зіновій Андрійович у програмі “Відверто” з Оксаною Камінською розповів, що турбує військових на передовій та від чого залежить їхній моральний дух.

“Зустрічалися ми з військовослужбовцями нашої громади, з керівництвом окремих військових частин, командирами батальйонів, і у хлопців одне-єдине питання, як далі бути в частині допомоги від місцевих громад, які забезпечують військових всім, окрім зброї”, – каже мер. 

За словами Зіновія Андрійовича, від початку повномасштабної війни росії проти України він здійснив 38 поїздок на фронт. Все, що привозили військовим, а це тепловізори, генератори, авто, протимінне взуття, буржуйки, ліки, термобілизну, грілки, шини тощо, – закуповували за кошти з військового ПДФО (податку на доходи фізичних осіб).

“І коли ми привезли допомогу, у військових одне питання, знаючи, що 8 листопада у нас забрали це ПДФО. І після 8 листопада військові дали нам список на 12 мільйонів гривень…і військові питають “хлопці, ви будете допомогати?”. Ми то будемо, але в яких розмірах”, – каже Андрійович.

Мер Надвірної зазначив, що морально-вольовий дух у захисника чи захисниці формується на основі різних чинників, і одним із них є допомога від місцевих громад. Тому, на його думку, не варто було б вилучати військове ПДФО заднім числом та варто було сісти за стіл переговорів 

Детальніше відповідь на це питання дивіться з 5:36:


Також у випуску очільник Надвірнянської громади розповідає про:

  • Звідки братиме кошти на допомогу військовим, якщо в громади забрали військовий податок. На що тепер можуть розраховувати хлопці на передовій? 
  • Техногенна катастрофа у селі Стримба: хто винен та який стан потерпілих зараз?
  • Відносини з Обласною Радою та Обласною військовою адміністрацією: чому вони, м’яко кажучи, “натягнуті”?
  • Дитинство Андрійовича та чому часто він попадав в “немилість” від батьків?
  • Чому очільник Надвірнянщини не роздає посади при владі своїм родичам?


Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено