Івано-Франківськ

Стверджують, що зазнали катувань: в якому стані українські військові, яких звільнили з полону

Більшість потребує якщо не негайної допомоги, то реабілітації.

3279cb4f9b24b7b54fd759661572ef61 scaled

У середу, 3 січня, з російського полону визволили 230 українських захисників.  

Керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко розповів, у якому стані вони перебувають, пише NV.ua

“Їхній стан здоров’я досить поганий, тому що російський полон — це не те місце, де можна поправити здоров’я, м’яко кажучи. І більшість потребує, якщо не негайної допомоги, але реабілітації; мають хронічні захворювання, які потребують так само медичної допомоги”, — повідомив Яценко.

За його словами, переважно у всіх ушкоджені системи травлення, опорно-руховий апарат. У багатьох, як зазначив представник Координаційного штабу, є проблеми з ногами, адже багато часу полонених змушують проводити стоячи, а також з зубами через відсутність стоматологічної допомоги.

“І, звісно, понад 90% тих, хто повернувся, стверджують, що зазнали катувань. І ми знаємо, що це [в Росії] державна політика. Є в Україні розроблена програма, є досвід, є лікарі, є психологи, зокрема, які професійно займаються тими, хто повернувся [з полону], є напрацьовані методики”, — роз’яснив він, як працюватимуть з колишніми полоненими.

Яценко каже, що щонайменше два тижні після повернення з полону буде відбуватися етап початкової реабілітації – медична допомога, розмови з психологами, а потім працюватимуть над реінтеграцією в суспільство.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено