Івано-Франківськ

Стало відомо, що робити із свяченою водою минулих років

Хрещенську воду в жодному разі не можна виливати в каналізацію.

Стало відомо, що робити із свяченою водою минулих років

На Водохреще освячують воду і несуть додому. Вона довго зберігається і вважається, що зцілює та очищає тіло й душу. Що робити з “старою” торішньою свяченою водою і чи можна її виливати, пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

“Якщо до чергового Водохреща освячена вода не закінчилася, і водночас не змінила свій колір, смак і прозорість, то її можна просто випити, або ж вмитися нею. Як варіант – потроху додавати у ванну для купання”, – йдеться у повідомленні.

Чи можна вилити

Хрещенську воду в жодному разі не можна виливати в каналізацію, каже церква. Якщо потрібно вилити – то тільки в недоторканне місце, тобто в таке, де люди не ходять і тварини не шкодять, наприклад, у річку або під дерево, можна полити квіти в домі, розсаду або грядку. Головне, щоб це було чисте місце.

Чим унікальна свята вода на Водохреща

Вода, яку освятили в день Богоявлення, за складом нічим не відрізняється від звичайної питної. Головна відмінність водохресної води від звичайної в тому, що над святою водою молилися сотні й тисячі людей, благословляли її та закликали Божу благодать. Водночас думку, що у воді після чину Великого освячення відбуваються якісь зміни на молекулярному рівні, церква не підтримує.

Скільки може зберігатися освячена вода

Помічено, що свята вода може зберігатися роками, водночас вона не змінює свого кольору і не набуває будь-якого присмаку та запаху. Віруючі люди пов’язують це з її цілющими властивостями.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено