Івано-Франківськ

Стефанчук пояснив, чому Рада не стала звільняти Безуглу

На засідання ВРУ 10 січня не винесли постанову про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки й

Screenshot 2024 01 10 21 28 20 405 edit com.instagram.android scaled

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, що звільняти Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки можна буде лише після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп, пише ПІК з посиланням Інтерфакс-Україна.

“Порядок денний кожного пленарного засідання формує погоджувальна рада. Колективно. Представниками кожної фракції. Голова Верховної Ради України не бере участі в цих голосуваннях. Сьогодні на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому, коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так”, – зазначив він.

Водночас спікер наголосив, що, незважаючи “на своє ставлення до пані Мар’яни”, яка системно критикує і його в соцмережах, він зобов’язується діяти винятково на підставі, в межах і способами, визначеними регламентом Верховної Ради, а “криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання вирішене не може бути”.

“Крім того, комітети Верховної Ради України формуються за квотним принципом. Оскільки Мар’яна Безугла – народна депутатка від фракції “Слуга народу”, я очікую саме від фракції “Слуга народу” чіткої позиції щодо цього проєкту постанови”, – зазначив голова Верховної Ради.

Нагадаємо,10 січня вдень на засіданні Верховної Ради народні депутати не змогли внести до порядку денного питання звільнення Мар’яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки та оборони.

Розгляду цього питання вимагали шість депутатів.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено