Івано-Франківськ

“Зрада відміняється”, – мер Долини про 4 мільйони на ремонт території скверу поблизу Будинку культури (ВІДЕО)

Мер запевняє, що планують збудувати соляну градирню, яка стане об'єктом реабілітації, зокрема і для військових.

418841406 757079519772193 1415459724156819243 n 1 scaled

Днями у соцмережах з’явилася інформація про те, що у Долині за 4 мільйони гривень відремонтують територію скверу поблизу Будинку культури, по вулиці Грушевського – проспект Незалежності. Згідно з оприлюдненою на Prozorro інформацією в межах ремонту заплановано модернізувати малі архітектурні форми, тобто лавки, опори вуличного освітлення, альтанки, соляну градирню тощо.  Зазначається, що договір вже укладено.

photo1704988267 scaled e1704988316852

10 січня у своєму відеозверненні міський голова Долини Іван Дирів заперечив цю інформацію та зазначив, що вона не відповідає дійсності. За його словами договір уклали на очікувану суму, і хоч це 4 мільйони гривень, насправді сума не буде такою, та й планують не благоустрій території, а об’єкт реабілітації, пише ПІК.

“Ми плануємо позаду Будинку культури встановити соляну градирню. На території нашої громади є соляна ропа, але вже багато років місто не використовує цей ресурс і він пропадає…Тому ми хочемо збудувати об’єкт реабілітації для наших військових, їхніх родин, для наших дітей з порушеннями дихальних шляхів, для літніх людей”, – каже мер Долини.

Як розповідає Дирів, соляну ропу, яка є в надрах, будуть подавати в певну установку, вона буде розпилюватися та утворювати соляну хмару, на подобі повітря, яке є на березі моря і яким корисно дихати.

“Відповідно всі охочі зможуть прийти і оздоровитися. Це буде об’єкт комунальної власності”, – наголошує мер.

Мер Долини запевняє, що договір уклали на очікувану суму.

“Сама градирня не коштує таких грошей. На її будівництво буде витрачено значно менше коштів. А 4 мільйони це весь благоустрій всього скверу, який на мою думку, колись можливо за участю приватних інвесторів зможемо реалізувати. А зараз в цей час це тільки градирня та громадська вбиральня. Ці два об’єкти будуть збудовані”, – каже Дирів у своєму відеозверненні.

Та додає, що ще минулого року завершили проєктні роботи.

“На це депутати виділили кошти. Управління благоустрою провело процедуру закупівель, визначили переможця, відповідно уклали договір і будуть початі роботи. Договір уклали на очікувану суму, але кінцева сума точно не буде такою”, – запевняє Дирів та при цьому кінцеву суму вартості робіт не вказує.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено