Івано-Франківськ

У Снятинській громаді батьки обурені тим, що їх діти мають навчатися дистанційно

Батьки Горішньозалучанської філії Снятинського ліцею імені Василя Стефаника не розуміють, чому їх діти не виходять на очне навчання.
У Снятинській громаді батьки обурені тим, що їх діти мають навчатися дистанційно

Фото ілюстративне

У Снятинській громаді батьки вимагають пояснення у місцевої влади з приводу того, чому їх діти повинні навчатися дистанційно, пише ПІК.

“Шановна міська рада Снятинської ОТГ! До Вас звертається батьківський комітет “Горішньозалучанської філії Снятинського ліцею імені Василя Стефаника”. Поясніть нам будь ласка, чому наші учні з понеділка, 15 січня 2024 року мають навчатися дистанційно? Адже ми спілкуємося з батьківськими громадами інших ОТГ! Учні в Заболотівській та Городенківській громаді вчаться очно! Хіба у них є належні укриття, хіба усі укриття підвальні чи цокольні”, – написала у соцмережі “Фейсбук” пані Олена Нагорняк.

Батьки зауважують, що їх діти мають право на якісну освіту. Адже у багатьох школярів вже є проблеми з зором. Багато дітей не мають комп’ютерів чи планшетів, а мають тільки смартфони, а деякі з них і їх не мають.

“Що за два роки війни зробили Ви, щоб забезпечити належним укриттями такі школи як наша? Коли кінець кінцем наша влада повернеться обличчям до освіти? Якщо дане запитання не вирішиться найближчим часом, ми підемо далі! Ми хочемо, щоб наші діти навчалися очно! “, –  додають батьки школярів.
Невдоволені рішенням влади про перехід на дистанційне навчання також жителі села Будилів. 

“Вивчивши ряд документів стосовно забезпечення закладів освіти укриттями ми зрозуміли, що відповідає за це засновник. Що зроблено за 2 роки від повномасштабного вторгнення засновником? Ніхто не знає, коли закінчиться війна. Тому хочемо почути від вас, скільки часу діти мають бути на дистанційному навчанні? Коли засновник почне забезпечувати заклади освіти укриттями?”, – написали люди у соцмережі.

Зважаючи, на скарги батьків, очевидно проблема в укриттях. Проте ані мер Снятина, ані інші представники місцевої влади поки обурення батьків публічно ніяк не прокоментували.
Читайте також у ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено