Івано-Франківськ

Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону

Це перший візит Дональда Туска на посаді голови уряду до держави поза межами Євросоюзу.

68d077f083a42772e7e9bce3acfcf4b6 scaled

Україна і Польща найближчим часом розпочнуть роботу для вирішення питань, пов’язаних із блокуванням кордону польськими перевізниками, розповідає ПІК із посиланням на Gazeta.ua.

Про це у понеділок заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Ми обговорили ситуацію на кордоні. Ми обговорили з паном прем’єр-міністром, що на рівні урядів наших держав можна розв’язати всі критичні питання, які є. І робота над цим почнеться вже найближчим часом. Нам варто завжди разом і заради спільних інтересів вирішувати будь-які проблеми максимально прагматично“, – сказав Зеленський.

Водночас Дональд Туск заявив, що сторони досягли взаєморозуміння щодо ситуації на кордоні.

“Для мене дуже важливо, що пан президент підтвердив сьогодні налаштованість на спільне вирішення проблем як пов’язаних із зерном, бо це певною мірою спрощення, так і з блокадою з нашого боку кордону. Ці дві справи, безперечно, знайдуть добре рішення у наших двосторонніх відносинах і перемовинах. Ми будемо шукати насамперед практичні рішення у розмовах між нами. І, можливо, для цього не будуть потрібні міжнародні інституції“, – сказав прем’єр Польщі.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено