Івано-Франківськ

Стало відомо, чи шкідливі ароматичні свічки для здоров’я

Чимало людей віддають перевагу лише ароматичним, щоб сповнювати ароматами житло.

Стало відомо, чи шкідливі ароматичні свічки для здоров'я

В чому небезпека ароматичних свічок для здоров’я і які краще обирати, пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

В більшості ароматичних свічок використовується парафін. Він шкідливий для здоров’я під час горіння. Під час запалювання такої свічки, парафін починає виділяти в повітря токсичні хімікати. Дихати ними небезпечно. До того ж ароматичні свічки з ненатуральними ароматизаторами так само шкідливі для організму.

“Якщо після запалювання ароматичних свічок у тебе на повіках чи інших ділянках шкіри з’явилися почервоніння, висипання та зуд — такими свічками краще не користуватися. Парафін є продуктом нафтоперероблення. Його вибілюють хімічними речовинами. Тому в процесі горіння він виділяє канцерогенні речовини. Наприклад, формальдегід, бензол, ацетон, стирол, нафталін та багато інших”, – йдеться у повідомленні.

Щоб уникнути негативного впливу на організм, потрібно віддавати перевагу свічкам з соєвого воску, бджолиного чи кокосового. Ароматизатори у свічках краще підбирати на натуральній основі.

Такі свічки коштуватимуть суттєво дорожче, але будуть безпечними для здоров’я. Пам’ятай, що під час запалювання свічок краще провітрювати кімнату. А ще після кожного використання потрібно підрізати гніт — це допомагає горіти рівномірно, яскраво та не створювати кіптяву. Не залишай запалені свічки без нагляду.

Читайте також у ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено