Івано-Франківськ

В Україні військовий квиток замінять на сертифікат військовозобов’язаного: що відомо про документ

Сертифікат військовозобов’язаного планують запровадити за чотири місяці, тобто у травні-червні 2024. 

В Україні військовий квиток замінять на сертифікат військовозобов'язаного: що відомо про документ

В Україні створять новий документ — сертифікат військовозобов’язаного. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник голови Комітету ВРУ з питань Нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, пише ПІК.

Поки що формат електронного сертифіката не визначили — це може бути QR-код, або окремий додаток. Електронних сертифікатів військовозобов’язаних у Дії не буде.

“Буде можливість перевірити всю інформацію. Про сімейний стан, відстрочку від мобілізації тощо. Це документ, який замінить військовий квиток”, — каже нардеп.

Документ формуватиметься електронно, без потреби ходити до ТЦК. Оновлювати дані можна буде вдома. У Міноборони поки що розробляють концепцію сертифіката військовозобов’язаного. Крім цього, повістки не надсилатимуть електронною поштою. Для актуалізації даних та уникнення ситуацій, коли співробітники ТЦК “ловлять” людей та везуть для перевірки документів, створять електронний кабінет військовозобов’язаного.

В електронному кабінеті буде запроваджена верифікація за цифровим підписом чи через Дію, аби військовозобов’язані могли самостійно оновлювати дані. Розгляд законопроекту відбудеться 6 лютого, поки він на допрацюванні.
Читайте також у ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено