Івано-Франківськ

Двох професійних операторів дронів відправили у штурм з автоматами: вони загинули

Трагедія сколихнула мережу, відреагував і главком Валерій Залужний.

Двох професійних операторів дронів відправили у штурм з автоматами: вони загинули

Військовий журналіст Юрій Бутусов днями повідомив у соцмережі “Фейсбук”, що двох видатних операторів дронів 74-го розвідувального батальйону кинули на штурм з автоматами, і вони загинули у бою, пише ПІК.

“Ціль атаки була – відбити спостережний пункт батальйону, який довелось залишити, тому що ця тимчасова та не укріплена позиція була повністю зруйнована артилерією противника. Атака абсолютно не відповідала обстановці на тій ділянці фронту, де сили противника переважають. Але командування 74-го розвідбата це не врахувало, і замкомбата позивний «Первак» відправив дроноводів в атаку з автоматами”, – написав він.

В результаті заборони бійцям знищити противника та супроводжувати атаку дронами, штурмова група атакувала без підтримки, зазнала важких втрат, і завдання не було виконано.

“Це війна дронів – і ті командири, які не хочуть воювати дронами, а віддають безвідповідальні накази та звітують за свою активність життями підлеглих є професійно непридатними, і не гідними керувати бойовими підрозділами. На жаль, через відсутність в армії компетентних службових розслідувань, через відсутність натівської процедури After action rewiew, випадки направлення у штурмовики операторів дронів непоодинокі і продовжуються”, – додав Бутусов.

За його словами, наше військове командування багато говорить про війну дронів, але не вживає заходів, щоб посилювати та захистити від некомпетентних командирів операторів дронів.

“Вважаю, що керівництво ЗСУ нарешті має звернути увагу на бездіяльність у цьому питанні, та видати наказ про заборону проведення штурмових дій без супроводу дронами та застосовувати операторів дронів для будь-яких інших завдань. Бо інакше для кого взагалі Генштаб пише красиві доктрини. Прошу звернути увагу Валерій Залужний”, – зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний лаконічно дав знати, що взяв проблему до відома та поставив “+” під дописом Бутусова. 

Читайте також у ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено