Івано-Франківськ

В ООН стурбовані тим, що про війну в Україні забувають

Верховний комісар висловив хвилювання тим, що у світі «починають звикати до страждань українців».

В ООН стурбовані тим, що про війну в Україні забувають

В ООН заявили про стурбованість тим, що війну в Україні забувають на тлі інших глобальних криз, які забирають на себе увагу. Про це сказав Верховний комісар Організації Об’єднаних Націй у справах біженців Філіппо Гранді, пише ПІК.

“Гранді наголосив на важливості нагадувати світу про те, що українці переживають жорстоку війну і потребують, зокрема фінансової допомоги. Він додав, що Росія продовжує вбивати цивільних і руйнувати будинки, лікарні та іншу інфраструктуру. Він стурбований тенденцією до того, що у світі «починають звикати до страждань українців»”, – йдеться у повідомленні.

За підрахунками ООН, близько 10 млн українців були змушені покинути свої домівки − 3,7 млн вважаються внутрішньо переміщеними особами, а ще 6,3 млн – біженцями. Цього року в ООН на допомогу Україні планують виділити $4,2 млрд.

До слова, протягом грудня 2023 року щонайменше 592 цивільних були вбиті або поранені в Україні, що на 26,5% більше підтверджених втрат серед цивільного населення порівняно з попереднім місяцем. Про це йдеться у доповіді Моніторингової місії Організації об’єднаних націй із прав людини в Україні (ММПЛУ).

Раніше Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомило, що понад 14,6 мільйонів людей, 40% населення України, цього року потребуватиме гуманітарної допомоги.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено