Івано-Франківськ

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про надання нового пакету військової допомоги

Підтримка України у її військових зусиллях проти нападу Росії - це справа номер один, наголосив польський прем'єр.

photo1705940397 scaled

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск сьогодні, 22 січня, прибув до Києва. Це його перше офіційне відрядження в Україну з моменту призначення на посаду наприкінці 2023 року.

Під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем Туск оголосив про надання нового пакету військової допомоги, пише ПІК.

“Цей пакет допомоги дозволить ще більше посилити нашу співпрацю у сфері оборонного комплексу, підтримати нашу армію та наблизити відновлення територіальної цілісності нашої держави”, – зазначив Шмигаль.

photo1705941298 scaled

“Нам належить обговорити багато двосторонніх питань, інтереси. Є деякі конфлікти інтересів, ми це добре знаємо і говоритимемо про це, не лише в дусі дружби, що очевидно, а з настроєм на якнайшвидше розв’язання цих проблем, а не на продовження або збільшення їх”, – заявив польський прем’єр.

Шмигаль додав, що за 698 днів від початку повномасштабної війни Польща надала Україні озброєння та техніку на суму майже 3,5 млрд доларів. Ідеться про сотні танків, літаки, гелікоптери, системи ППО, зенітно-ракетні комплекси, БМП та БТРи, протитанкові засоби, артилерію та боєприпаси.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено