Івано-Франківськ

Бій у районі Вовчанська та російські штурми на Покровському напрямку: про головне за день на фронті

Окупанти атакували на різних напрямках фронту.

442494764 795303989449348 7537883446358531950 n

Протягом 18 травня на фронті відбулося 66 бойових зіткнень. Про це у зведенні повідомив Генеральний штаб ЗСУ станом на 16:00, пише ПІК.

“Ситуація на фронті залишається напруженою.  Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу значних втрат та на деяких ділянках проводять штурмові дії”, – йдеться у зведенні.

Як зазначили у Генштабі, на Харківському напрямку ворог за підтримки авіації атакував у районах Липців та північно-західніше Зеленого, триває бій у районі Вовчанська.

На даний час зальне число бойових зіткнень на цьому напрямку сягнуло 10, при цьому російські окупанти намагалися покращити тактичне положення вісім разів, українські підрозділи – двічі.

На Куп’янському напрямку противник здійснив уже сім спроб штурмових дій, зокрема в районі населеного пункту Синьківка. Ще на одній ділянці контратаку проводять українські воїни. Ситуація динамічна та залишається під контролем Сил оборони.

На Лиманському напрямку число бойових зіткнень поточної доби зросло до п’яти. Для підтримки атаки в напрямку Торського, росіяни завдали по цьому населеному пункту удару з повітря із застосуванням трьох КАБів.

“Одним із найгарячіших напрямків фронту залишається Краматорський, де кількість атак агресора досягла 10.  Новими напрямками штурмових дій противника удень тут стали Іванівське та Курдюмівка. По Диліївці російська авіація завдала удару некерованими авіаційними ракетами. На Покровському напрямку напруга бойових дій сьогодні найвища: тут наші воїни відбивали 18 ворожих штурмів. Найзапекліше біля Новоолександрівки. Напрямком атак окупантів стало також Невельське”, – додали в Генштабі.

На Курахівському напрямку ворог дев’ять разів намагався прорвати рубежі оборони, зокрема в районі Георгіївки. Під керовані авіабомби російських терористів потрапила Єлизаветівка.

Двічі противник намагався атакувати в районі Старомайорського на Времівському напрямку, зазнав втрат та відступив.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено