Івано-Франківськ

Гайд з вибору змішувача: який вибрати для кухні

Змішувач — невід'ємна частина кухні.

Миття посуду, фруктів та овочів, ополіскування рук — усе це буде зручно робити тільки за умови правильного вибору сантехнічного обладнання. Щоб серед різноманіття моделей на ринку можна було знайти ідеальний варіант, потрібно взяти до уваги кілька критеріїв.

photo-1629078692818-c5a0443f4ae3?q=80&w=1738&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Матеріал виготовлення

Від матеріалу, з якого виготовлено змішувач, залежать його термін служби, зовнішній вигляд, стійкість до впливу зовнішніх факторів. Наприклад, за посиланням https://www.agromat.ua/zmishuvachi/priznachennya=dlya-kuhni/ можна підібрати якісний латунний виріб. Цей металевий сплав міцний, довговічний, не піддається корозії.

Ще один непоганий варіант — неіржавна сталь. За своїми характеристиками вона не гірша за латунь. Матеріал стійкий до корозії, має високі показники міцності та тривалий термін служби.

Металеві змішувачі коштують дорого. Якщо бюджет не дозволяє їх купити, слід звернути увагу на пластикові моделі або на варіанти, де більше пластику, ніж металу. Головне, щоб механізми були стійкими до інтенсивної експлуатації.

Конструктивні особливості

Від конструкції залежить зручність експлуатації змішувача. Виділяють три основних типи:

  1. Вентильні. Такий варіант чудово поєднується з інтер’єром у стилі «Прованс», при цьому ціна невисока. Однак щоразу крутити вентилі для регулювання температурних показників не дуже зручно. Особливо на кухні, коли руки завжди зайняті.
  2. Важільні. Бувають з одним і двома важелями. Такий змішувач чудово пасує як кухні з класичним дизайном, так і сучасному інтер’єру приміщення.
  3. Електронні. Управління здійснюється за допомогою сенсора. Він ініціює подачу води, коли руки знаходяться під краном. Крім того, така сантехніка активується від дотику до сенсора.

Окремо варто відзначити вироби з термостатом. Зазвичай цей елемент застосовується в електронній сантехніці. Термостат забезпечує попереднє налаштування температурних показників, позбавляючи необхідності самостійно регулювати температуру води під час кожного відкриття крана.

Тип виливу

Вилив — це частина змішувача, якою вода подається на кухню. Є пристрої, де трубу можна повертати в різних напрямках — це корисно, якщо мийка має дві чаші. Для миття великого посуду краще придбати сантехніку з гнучким виливом. Крім того, вона є оптимальною, якщо потрібно мити посуд нестандартної форми.

Є змішувачі з аератором. Він призначений для внесення повітря в струмінь води. Такий пристрій дозволяє заощаджувати водний ресурс та створювати рясний м’який потік. Крім того, аератор зменшує кількість бризок.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено