Івано-Франківськ

Уряд ухвалив три постанови, які посилять українську оборонку – Шмигаль

Ключове завдання — активізувати виробництво безпілотників, боєприпасів, іншої сучасної зброї та наситити нею сили оборони.

Уряд ухвалив три постанови, які посилять українську оборонку - Шмигаль

У четвер, першого лютого Уряд ухвалив три важливі постанови, які ще більше посилять український оборонно-промисловий комплекс. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм, пише ПІК.

  • Прийняли документ про дерегуляцію виробництва боєприпасів. 

Для цього розширили коло потенційних виробників, усунули бюрократію, створили чіткі алгоритми — від розроблення до прийому в експлуатацію. За півроку зареєстровано більше 10 виробників, допущено до експлуатації понад 20 зразків боєприпасів, ще 30 перебувають на різних стадіях випробування.

  • Ще одне рішення стосується ціноутворення на виробництво БпЛА.

Виробники безпілотників тепер будуть надавати уточнення розрахунків ціни в бік зменшення, якщо прибуток перевищує 25%. Це дасть змогу усунути потенційні ризики переплати, нецільове використання коштів при здійсненні державних закупівель безпілотників.

  • Оборонні закупівлі тепер відбуватимуться за конкурентною процедурою через закритий модуль системи Prozorro.

“Уряд системно працює над тим, щоб українських дронів на фронті стало більше в рази. Ми робимо ставку не лише на державні проєкти, але і на приватні компанії. Зараз в Україні близько 200 компаній випускають дрони, а позаминулого року їх було лише сім. У 2023 році українські компанії виробили, а держава закупила в 100 разів більше безпілотників, ніж у 2022 році”, – написав прем’єр-міністр. 

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено