Івано-Франківськ

Як перевірити забудовника: де шукати інформацію та на що звертати увагу

Найкращим рішенням все ж таки буде звернення до професіоналів.

Придбання власного житла – надзвичайно важливий крок, який потребує не лише значних матеріальних вкладень, а й цілковитої відповідальності. Щоб майбутня квартира на всі 100% задовольнила майбутніх власників, необхідно уважно підійти до її вибору. Наприклад, для цього можна звернутися до профільних фахівців – агентів із нерухомості. Ознайомитися з однією з провідних агенцій Києва та отримати вичерпну консультацію можна за контактами ось тут, на офіційному сайті компанії. Окрім цього, треба не пропустити деякі важливі деталі, зокрема, вибрати надійну компанію-забудовника. Поради від експертів допоможуть вам зрозуміти, як перевірити забудовника, щоб реальність стала не гіршою за очікування.

1wI5dDvLtecM48OE0qi4P4SAAdQezLmC415DjxzMcvTHfI58rgO1z23Ra9dY0vaEDZAbx6mXRiBHQM7AVerrn83iXxfxVqrMgJXf5l3SRcXtocvorOu9IIUUDe3fsV7x-RX5SM9GANP4kWQUvZxIwVc

На що слід звернути увагу під час вибору забудовника

Далеко не кожен інвестор, який планує придбати власне житло, точно знає, як перевірити забудовника та які моменти слід врахувати. Починати моніторинг діяльності девелопера експерти рекомендують з уточнення дати фактичної реєстрації організації та кількості побудованих будинків. Наприклад, якщо за весь період багаторічної діяльності компанією було реалізовано лише пару проєктів, то, швидше за все, були присутні прострочення в здачі житла в експлуатацію або засновники не мали серйозних намірів розвиватися в цій галузі.

Щоб не вкласти гроші в довгобуд або не потрапити в іншу неприємну ситуацію, слід звернути увагу на такі моменти:

  • Ділова репутація. Перевірте розділ «Про нас» на сайті забудовника. Надійні компанії розміщують всю інформацію про історію заснування, засновників, директорів і партнерів.
  • Виконання зобов’язань перед покупцями. Вся інформація на цю тему, як правило, є в інтернеті, просто слід задати відповідний запит у пошуковій системі. Безумовно, наразі під час війни від затримок під час будівельних робіт ніхто не застрахований. Допускається наявність подібних поодиноких інцидентів у минулому, якщо інші характеристики надійності підприємства у нормі.
  • Відкритість даних про новобудови. Повинна викликати настороженість відсутність інформації про місцезнаходження житла, його вартість та планування, а також будь-які інші важливі дані щодо вибраного проєкту.
  • Якість будівництва. Оцінити якість будівництва та оздоблення найпростіше, орієнтуючись на задоволеність власників. Ознайомтеся з відгуками реальних клієнтів компанії, де вони часто додають фото наявних недоліків.
  • Терміни будівництва. Враховуйте терміни будівництва будинку, які безпосередньо залежать від його поверховості та площі, а також основних будівельних матеріалів, що використовуються.
  • Дозвіл та інші потрібні документи. Необхідно ретельно перевірити наявність реєстраційної та будівельної документації (свідоцтва про реєстрацію юридичної особи та постановку на податковий облік, статут компанії тощо).

Ці критерії допоможуть вам розібратися, як перевірити надійність забудовника, щоб будівництво не було занадто довгим, а ваша домівка повністю відповідала очікуванням.

Де шукати інформацію про забудовника

f0H3NKnGjyLiz2Pmt1SmLtnWPuCnf0IZ-koBjcFEvkwGM4J-Yd9qy29MhUySPxpLTnpXDfgxgzaZA9x9GJ43NTbPOlalmsIlDfaJZ-LjSuC0dDmJOd7sYByOnm6Q7KhTNuaBAI4STh4Y2yVYO5hG5B4

Коли хочеш переїхати в нове сучасне житло та шукаєш інформацію щодо новобудов, очі розбігаються від кількості житлових комплексів. На своєму сайті кожен забудовник намагається відразу видати всі переваги комплексу та продемонструвати гарні візуалізації об’єкту. Проте переглядати слід не лише сайт забудовника, щоб здійснити перевірку новобудов.

Існує декілька надійних джерел інформації, до яких можна звертатися під час перевірки забудовника. Зокрема, мова йде про:

  • профільні сервіси (сайти та застосунки), що надають інформацію щодо новобудов;
  • засоби масової інформації (портали новин, соцмережі тощо);
  • сайти з відгуками;
  • сайти регіональних органів влади, муніципалітетів.

Найкращим рішенням все ж таки буде звернення до професіоналів. Саме вони точно знають, які джерела слід перевіряти та на які критерії звертати увагу, щоб отримати саме те, що шукаєш. Лише в такому випадку ви будете впевнені, що інвестиція внерухомість буде вдалою, адже у цьому вам будуть допомагати кваліфіковані фахівці з належним досвідом у цій сфері.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено