Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про сильний вітер: другий рівень небезпечності

Вітер посилиться до 25-30 м/с.

veter 27 scaled

В найближчі три години із збереженням до кінця дня 4 лютого, протягом доби 5 лютого очікується посилення північно-західного вітру 25-30 м/с.

Про це повідомляє Управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

“ІІ рівень небезпечності, помаранчевий”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, п’ятого лютого у високогiр’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека – 3 рiвень.

Також у Прикарпаттяобленерго попереджають, що через сильні пориви вітру можливе падіння гілок, дерев на лінії електропередач, внаслідок чого можливі аварійні знеструмлення.

Рівні небезпечності:

  • Небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності (НМЯ І) –кольорове позначення «жовтий» – це явища погоди, які створюють певні незручності для населення та функціонування господарського комплексу.
  • Стихійні метеорологічні явища ІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІ) –кольорове позначення «помаранчевий» – це явища погоди, які несуть загрозу для населення та порушують функціонування господарського комплексу.
  • Стихійні метеорологічні явища ІІІ рівня небезпечності (СМЯ ІІІ) –кольорове позначення «червоний» – це явища погоди, які створюють загрозу життю людей на значних територіях, призводять до масштабних пошкоджень об’єктів господарського комплексу, завдають шкоди довкіллю.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено