Івано-Франківськ

За рік на Прикарпатті виявили понад 4 600 випадків раку: хто хворіє найбільше

Важлива рання діагностика захворювання.

1509337889 image 150823118689.jpg original scaled

В Івано-Франківській області за 2023 рік виявили 4 631 випадок раку.  Щоденно реєструється приблизно 13 нових випадків.

“​Щоденно реєструється приблизно 13 нових випадків. Найбільше на онкологію хворіють чоловіки старше 50 років. Найпоширеніші злоякісні пухлини у чоловіків — рак легень, рак простати та рак шкіри. У жінок найчастіше діагностується — рак молочної залози, рак шкіри та рак тіла матки”, – йдеться у повідомленні.

Прикарпатцям нагадують, що у 40% випадків раку можна запобігти простими повсякденними діями.  Наприклад, причини третини смертей від раку – це куріння, надмірна вага, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя та недостатнє споживання рослинної їжі.

“Дбаючи про здоровий спосіб життя ви знижуєте ризики захворіти! Також дуже важлива рання діагностика захворювання. У більшості випадків виявлення хвороби на ранніх стадіях в рази підвищує шанси на її вдале подолання. Тому при перших тривожних симптомах – не чекайте, поки саме мине. Запишіться на огляд до лікаря — зруйнуйте раку плани!” – зазначають у профільному департаменті.

До слова, за останніми прогнозами ВООЗ, якщо темпи захворюваності зростатимуть і надалі, то до 2030 року кількість людей, що вперше захворіли на рак, зросте на 77% і сягне 35 млн.

Нагадаємо, понад 4 тисячі пацієнтів на Франківщині отримали безоплатне лікування онкології у 2023 році.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено