Івано-Франківськ

Від початку року на Франківщині через службу зайнятості знайшли роботу майже 1000 людей

Рівень працевлаштування безробітних склав 14,8% (2 місце по Україні).

vihixgczjkbdpg59lbazo8ixjehllczqomqdglvi scaled

У січні 2024 року з сприянням обласної служби зайнятості, на Франківщині знайшли роботу 965 людей, зокрема 516 зареєстрованих безробітних, пише ПІК.

“У січні 2024 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 1,0 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 2,1 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 866 вакансій, рівень укомплектування вакансій склав 41,7% (3 місце по Україні)”, – йдеться у повідомленні.

Послугами служби зайнятості у січні 2024 року скористалися 5,5 тис. прикарпатців, з них 3,5 тис. зареєстрованих безробітних.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння служби зайнятості 230 безробітних проходили професійне навчання. 103 людини отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації.

“Вкотре наголошуємо на необхідність дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення, адже офіційне працевлаштування з виплатою легальної заробітної плати має ряд беззаперечних переваг для найманих працівників та працедавців. Якщо у вас виникають будь-які питання, пов’язані з працевлаштуванням, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN)”, – додають у держустанові.

До слова, станом на перше лютого 2024 року кількість зареєстрованих безробітних на Прикарпатті становила 2,6 тис.людей.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено