Івано-Франківськ

Верховна Рада не готова на те, щоб ТЦК заарештовували рахунки громадян

Буде напрацьовано консенсусний варіант документа, який можна буде проголосувати.

karta scaled

Верховна Рада не підтримає норму про арешт рахунків громадян за рішенням ТЦК, зазначивши, що з понеділка 12 лютого, будуть проводитися наради робочої групи для пошуку компромісного рішення.

Як зазначив народний депутат, голова парламентської фракції “Слуга Народу”, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, наступного тижня міжфракційна робоча група проводитиме наради для пошуку компромісного варіанту документа, розглядатиме дискусійні норми.

За його словами, нардепи не погоджуються з нормою щодо блокування особистих рахунків українців за рішенням ТЦК.

“Ми не згодні, щоб за рішенням ТЦК арештовували рахунки українців – чи всередині держави, чи за кордоном. Ця норма в Раді точно не пройде, бо на це немає голосів. Я особисто не знаю жодної людини в парламенті, яка підтримала б таке рішення“, – наголосив Арахамія.

Він також зазначив, що буде напрацьовано консенсусний варіант документа, який можна буде проголосувати.

Законопроєкт про мобілізацію може бути проголосований уже під час наступного пленарного засідання. Усе залежатиме від того, як будуть проходити консультації наступного тижня. Якщо буде знайдено компроміс, а парламентські партії домовляться, то рухатимемося швидко”, – пояснив політик.

Він зауважив, що ухвалення законопроєкту про мобілізацію важливе для всієї України, оскільки це питання безпеки, тому тут не можна допустити політичних ігор.4

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про мобілізацію.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено