Івано-Франківськ

Продавали дрони для ЗСУ: дві аферистки ошукали українців на 45 млн грн (ФОТО)

Основна організаторка тривалий час переховується за кордоном, однак поліцейські збираються оголосити її в міжнародний розшук.

Продавали дрони для ЗСУ: дві аферистки ошукали українців на 45 млн грн (ФОТО)

Поліцейські викрили злочинну групу, яка ошукала українців на понад 45 млн грн під приводом продажу дронів для ЗСУ. Потерпілі збирали кошти на безпілотники різних модифікацій та їх комплектуючі для відправлення знайомим військовим у зону бойових дій. Про це повідомляє Нацполіція, пише ПІК.

“Потерпілих привабила вартість запропонованих товарів, яка була менше на 20-25% від ринкової. Крім того, зловмисники дійсно виконали декілька перших замовлень, щоб ввести потерпілих в оману. Переважна більшість замовників не отримала ні дронів, ні грошей — шахраї розпорядились отриманими коштами на власний розсуд”, – йдеться у повідомленні.

Організували злочинну схему дві жінки, які й раніше використовували надзвичайні ситуації в країні для ошукування громадян. Так, в період блекаутів вони продали та не поставили 40 старлінків, а в період бензинової кризи реалізовували недійсні паливні талони. За даними провадженням у 2023 році слідчі Нацполіції вже оголосили їм про підозри і скерували обвинувальні акти в суд для розгляду справи по суті.

Після цього зловмисниці не поставили понад 600 дронів різного типу для потреб Збройних сил України. Основна організаторка схема тривалий час переховується за кордоном, двох інших фігурантів затримали. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Майно підозрюваних вартістю понад 4,5 мільйони гривень та 28,6 мільйонів гривень на банківських рахунках залучених до схеми підприємств були заарештовані.

Продавали дрони для ЗСУ: дві аферистки ошукали українців на 45 млн грн (ФОТО)

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено