Івано-Франківськ

Суд виніс вирок водію, який п’яним вчинив смертельну ДТП на Богородчанщині

Дорожньо-транспортна пригода сталася 15 травня 2021 року на ділянці автошляху між селищем міського типу Солотвино і селом Дзвиняч, що на

Дорожньо-транспортна пригода сталася 15 травня 2021 року на ділянці автошляху між селищем міського типу Солотвино і селом Дзвиняч, що на Прикарпатті.

47-річний житель села Монастирчани Солотвинської громади, який у стані алкогольного сп’яніння кермував автомобілем Ford Transit Connect, не обрав безпечної швидкості руху і втратив керування. У результаті — автомобіль з’їхав з дороги та врізався у металеве дорожнє огородження.

23-річного пасажира, односельця водія викинуло з автівки. Від отриманих травм хлопець помер на місці події. У водія діагностували легкі тілесні ушкодження.

b79d2a0b1544d587

Подробиці карколомної аварії

Розгляд справи відбувся 7 лютого 2024 року Богородчанським районним судом Івано-Франківської області.

Під час засідання стало відомо, що водій проявив неуважність, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху не урахував дорожню обстановку, стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, унаслідок чого виїхав на праве узбіччя, втратив керування автомобілем, після чого автомобіль виїхав за межі дороги ліворуч, де наїхав на металеве дорожнє огородження.

Від удару пасажира викинуло із салону автомобіля. Він отримав “тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з крововиливами під оболонки головного мозку та мозочка, яка ускладнилася набряком та стисненням головного мозку, від яких на місці події наступила смерть потерпілого”.  

2440f8ab3d19faff3671608e12645fd6 scaled

“Суворо не карати”

Після події горе-водій він надавав усі необхідні пояснення працівникам поліції, спілкувався з родичами загиблого, яким надав посильну матеріальну допомогу. Розуміє, що його дії містять ознаки необережного тяжкого злочину, за який він готовий понести покарання, однак просить суворо його не карати.

Рідний брат померлого на судове засідання не прибув, втім подав заяву про розгляд справи без його участі. Зазначив, що жодних претензій до обвинуваченого він не має, оскільки останнім повністю відшкодована матеріальна та моральна шкода, просить застосувати до обвинуваченого м’яке покарання не пов`язане з позбавленням волі.

Крім повного визнання своєї вини, вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення повністю доведена в судовому засіданні сукупністю досліджених та перевірених у справі доказів.

Цікаво, що запобіжний захід обвинуваченому обраний не був, клопотання про обрання запобіжного заходу стороною обвинувачення не заявлено й у суду відсутні підстави щодо обрання запобіжного заходу.

handcuffs gavel on book on a wooden background 7MSXJ86 min scaled

Вирок

Керуючись статтями 370 та 374 КПК України, суд визнав винуватим водія у вчиненні кримінального правопорушення та призначити покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк п’ять років.

Початок строку відбування покарання рахувати з часу фактичного його затримання для відбування покарання, зарахувавши у строк покарання у виді позбавлення волі відповідно до положень ст.72 КК України три дні попереднього ув`язнення з розрахунку день за день”, – йдеться у вироку суду. , прилюдненому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено