Івано-Франківськ

Калушу є що показати і чим похвалитися: мер про розвиток громади у час війни

Калуську громаду називають індустріальною і з початку повномасштабного вторгнення тут основним напрямком роботи була релокація підприємств. 

Калушу є що показати і чим похвалитися: мер про розвиток громади у час війни

Калушу є що показати і чим похвалитися, вважає міський голова Андрій Найда. За другий рік війни місто і громада продовжують розвиватися, приймати нові підприємства і працювати для перемоги, пише ПІК.

“Основним напрямком, коли війна почалася для нас була релокація підприємств. Чому це було потрібно, бо до нас переїхали дуже багато внутрішньо переміщених людей. З початку це було до 14 тисяч, зараз залишилося до 5 тисяч. І ми прекрасно розуміємо, що прийде час, коли виплати держави зменшаться й їм треба буде мати якусь роботу. Тому ми забезпечили напрямок релокації підприємств, щоб потім у майбутньому цих людей забезпечити роботою”, – сказав він під час зустрічі з журналістами.

За його словами зараз у громаді орієнтовно є 28 і 29 підприємств, які сюди переїхали. Загалом з позитивного, що виконали у Калуській ТГ з початку великої війни також:

“Наприкінці весни, ми відкриємо нову автостанцію. Це вдалося зреалізувати завдяки нашим донорам, благодійникам, також провели серйозну роботу з ВПО – відкрили їм три прихистки. Один прихисток у Калуші та два в Боднареві. Ще з доброго,  нам вдалося відкрити реабілітаційний центр. Зараз також плануємо з донорами відкрити відкрити великий реабілітаційний центр.  У нас доречі, єдине місто не обласного значення, де відкрили центр “Я Маріуполь” , – додав міський голова.

Додамо, що зустріч із очільником Калуської громади відбулася в рамках прес-туру, організованого Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено