Івано-Франківськ

У Калуші усі бюджетники можуть піти у неоплачувані відпустки через ситуацію з освітою

Коштів з місцевого бюджету просто не вистачає на те, щоб унормувати ситуацію та виплачувати педагогам зарплатню.

У Калуші усі бюджетники можуть піти у неоплачувані відпустки через ситуацію з освітою

У Калуші може статися так, що всі бюджетники, зокрема і мер, будуть змушені йти на якийсь час у неоплачувані відпустки для того, щоб зекономити кошти. Про це повідомив міський голова Андрій Найда, пише ПІК.

“З моменту крайньої зустрічі депутатів з освітянами минуло понад 2 тижні. За цей період напрацьовувався перелік можливих заходів для оптимізації освітньої галузі. А точніше – пошук джерел економії. На жаль, доводиться зустрічатися з непопулярними рішеннями. Та попри всі ці складнощі ми намагатимемось всі разом апелювати до держави, вимагаючи дофінансувати нестачу освітньої субвенції, зокрема й на інклюзію”, – написав він.

За його словами, що стосується видатків з місцевого бюджету на освіту, то міська рада готова вишукувати необхідні кошти за умови економного та раціонального використання їх освітніми закладами.

“Всі повинні розуміти, що, на жаль, кількість новонароджених дітей у громаді щороку зменшується, а особливо ця тенденція спостерігається крайні два роки. Тож мережа закладів освіти не може й надалі залишатися в теперішньому стані. Це прикро, але така реальність. Важливо додати, що тільки до пів року ми зрозуміємо чітко у якому ми становищі з виконанням бюджету”, – зазначив Андрій Найда.
Очільник Калуша додав, що у будь-якому випадку та за будь-яких умов надання освітніх послуг у громаді не постраждає.

Нагадаємо, Калуш не отримав необхідну субвенцію для оплати праці педагогам. Як зазначив міський голова Андрій Найда із необхідних 252 млн субвенції для Калуської громади виділили лише 202 млн. грн. Тобто, недофінансування державної субвенції становить 50 млн грн. Він зазначив, що коштами з міського бюджету цю різницю покрити не вдасться.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено