Івано-Франківськ

В ІФНТУНГ досліджують переробку відходів кавової гущі на паливні палети

Наразі триває другий етап лабораторних випробувань кавових пелет.

hushcha01 scaled

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу досліджують переробку відходів кавової гущі на паливні палети, про це повідомили на фейсбук-сторінці університету, пише ПІК.

“Університет став дослідницькою базою для громадської організації «Нуль відходів Івано-Франківськ», котра успішно реалізовує екологічний проєкт «Зігрівай» з переробки відходів кавової гущі на паливні пелети”, – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що проєкт стартував ще наприкінці 2021 року. Відтоді до збору відходів кавової гущі приєднались різні заклади міста.  Виробничий процес гранулювання здійснюється на території Інноваційного Центру «Промприлад Реновація».

Реалізація кавових пелет запланована після виготовлення першої партії обсягом 1 т.

“Зараз проводиться наукове дослідження якісних та кількісних показників готової продукції на базі кафедри тхнологій захисту навколишнього середовища та безпеки праці ІФНТУНГ. До досліджень долучаються студенти та науковці, для яких захист довкілля є професійним вибором”, – інформують в університеті.

Лабораторні випробування проводить студент групи ТЗ-22 Владом Боднарчук у межах студентської наукової роботи «Дослідження енергетичних характеристик паливних пелет, виготовлених на основі кавової гущі в межах проєкту «Зігрівай».

“На першому етапі досліджень підготовлені тези наукової доповіді на студентській конференції, де підсумовано результати випробувань двох типів пелет, в залежності від терміну зберігання готової продукції. Визначено показники густини, насипної щільності, вологості, теплоти згоряння, зольність на сухий стан, проведено спектрометричний аналіз сировини”, – йдеться у повідомленні.

Наразі триває другий етап лабораторних випробувань кавових пелет, виготовлених із додавання деревної тирси 1:1, 3:1. Пошук нових шляхів перетворення відходів у цінний ресурс для виробництва теплової енергії триває.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено