Івано-Франківськ

Герої не вмирають: у Франківську вшанують пам’ять двох полеглих бійців

Франківців кличуть прийти та вшанувати пам‘ять про полеглих земляків.

428689100 806511788184974 2254149665375972824 n scaled

У п’ятницю, 1 березня, о 09.30 год відбудеться відкриття двох анотаційних дощок загиблим Захисникам України Миколі Котку та Петру Грицюшку.

Захід відбудеться на території Ліцей 21 імені Євгена Коновальця Івано-Франківської міської ради, розповідає ПІК із посиланням на Івано-Франківську міську раду.

Микола Котко

Котко Микола Володимирович народився  22 травня 1999 року у місті Івано-Франківську. Навчався у загальноосвітній школі № 21.
Останні пʼять років проживав і навчався у Відні (Австрія) та не витримувало його чоловіче серце спостерігати, як ворожа нечисть плюндрує та знищує його рідну Землю і, не вагаючись приймає рішення боронити її.
Єдиний син у мами, колишній вихованець школи-садочка N 8, учень загально-освітньої школи 1-3 ступенів N 21 м. Івано-Франківська,  студент Івано-Франківського Фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім С. Граната (за спеціальністю технік-програміст), студент Віденського Університету (факультет журналістики), солдат-штурмовик, гранатометник третього штурмового відділення, другого штурмового взводу, другої штурмової роти, першого штурмового батальйону, третьої окремої штурмової бригади, вч а4638 , що діє за принципами легендарного полку «Азов», Ангел на Землі, а тепер і Ангел на небі.
Загинув захисник України 4 липня 2023 року біля міста Бахмут Донецької області.

Петро Грицюшко

Грицюшко Петро Романович народився 11 липня 1996 року у місті івано-франківську. У 2003 році пішов у перший клас до загальноосвітньої школи номер 21. У школі добре навчався та грав у баскетбол. Після закінчення дев’ятого класу школи вступив на навчання у Івано-Франківський професійний ліцей автомобільного транспорту та будівництва, де здобув професію “штукатур, лицювальник-плиточник”.

Після закінчення ліцею по професії так і не працював. Влаштувався на роботу у фірму “Єврокомфорт ІФ” монтажником системи вентиляції.

У вільний від роботи час любив їздити на рибалку або малювати, хоча художником він не був, для нього це було як хобі.

У 2021 році одружився з Мар’яною, разом прожили сім місяців.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії він одним із перших пішов захищати Батьківщину. До цього Петро не служив у лавах Збройних сил України. Проходив навчання у 356 навчальному артилерійському полку артилерійської частини 184 навчального центру сухопутних військ Збройних сил України.

13 березня 2022 року отримав звання старший солдат. З травня 2022 року продовжив службу у 65 окремій механізованій бригаді солдатом обслуги другого самохідного артилерійського відділення першого самохідного артилерійського взводу третьої самохідної артилерійської батареї другого самохідного артилерійського дивізіону.

3 серпня 2022 року брав участь у бойових діях на Запорізькому напрямі.

Загинув захисник 19 вересня 2023 року виконуючи бойове завдання у місті Оріхів Запорізької області.Захисникам України Миколі Котку та Петру Грицюшку на фасаді Ліцей 21 імені Євгена Коновальця Івано-Франківської міської ради.

Запрошуємо всіх спільно вшанувати пам’ять полеглих Героїв України.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено