Івано-Франківськ

Від початку року 26 жителів Калущини стали жертвами шахраїв: найпопулярніші схеми

У поліції розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми та як не стати жертвою аферистів.

16 main v1650960934
Від початку року правоохоронці Калуського районного відділу поліції до єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за зверненнями 26 громадян, які стали жертвами шахраїв.

Про це пише ПІК з посиланням на поліцію Калущини.

“Шахраї зловживаючи довірою громадян, використовують різні способи обману для свого збагачення. Так, з розвитком інтернет-технологій довірливі користувачі частіше стають жертвами кмітливих та вигадливих, а що найважче анонімних інтернет-шахраїв”, – зазначають поліцейські.

Найпоширеніші схеми аферистів

  • Найчастіше в пастки шахраїв люди потрапляють, коли щось купують чи продають.

Шахраї використовуючи різні афери в інтернеті, зокрема під приводом купівлі – продажу товарів, видають себе за псевдо продавців та збагачуються через надмірну довіру громадян.

  • Грошова допомога

У зв’язку з великою кількістю різних програм грошової допомоги як від держави, так і від міжнародних організацій, активізувалися й аферисти. Вони під приводом виплати допомоги населенню, впроваджують новітні технології електронного шахрайства, створюють та поширюють різні фейкові оголошення.

  • Не менш поширеними схемами шахраїв – дзвінки від імені псевдо банкірів, які пропонують для збереження коштів різні схеми, щоб обдурити довірливих громадян.
  • Останнім часом аферисти активніше розставлять пастки для інвесторів, які з метою швидкого і не завжди безпечного заробітку, потрапляють в нові шахрайські схеми.
  • Ще одна поширена схема, від якої застерігають поліцейські Калущини – «знайомий просить у борг».

Поліцейські застерігають калушан від поспішних рішень.

“Так, шахраї вдаються до різних методів для свого збагачення. Навіть на створенні фейкових сторінок про надання різних послуг у сфері обслуговування та перевезення, тому  не приймайте поспішних рішень”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв, якнайшвидше телефонуйте на лінію «102».

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено