Івано-Франківськ

На війні загинув пілот-винищувач з Івано-Франківська Андрій Ткаченко

Трагічна звістка з фронту надійшла в Івано-Франківську громаду.

unnamed 2

Захищаючи Україну, на війні загинув пілот-винищувач, майор з Івано-Франківська Андрій Ткаченко.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці представник Пласту Юрій Юзич, пише ПІК. 

Андрій Ткаченко з дитинства був вихованцем Пласту, пройшов чудовий пластовий вишкіл здобувши ступінь пластуна-розвідувача, що включало багато пластових таборів, змагань та вишколів.

У 2008 році Андрій став курсантом Національного Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, навчання в якому успішно завершив у 2012 році.

Неодноразово відзначений подяками начальника університету. Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у жовтні 2009 року. Був досвідченим у стрибках із парашутом.

Військову службу проходив в Івано-Франківську, в Харкові, відтак знову повернувся в Івано-Франківськ. З початком війни у 2014 році виконував бойові завдання під час АТО і ООС.

“Після повномасштабного збройного вторгнення московського війська в Україну місцем виконання бойових завдань для Андрія, як пілота-винищувача, став схід і південь країни. Майор Андрій Ткаченко загинув 8 березня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання. У смутку залишилися батьки, старший брат Віталій, дружина Леся і її батьки Євгеній та Галина Гудими, шестирічний син Марко та вся велика родина”, – зазначив Юрій Юзич.

Військовий проживав разом з рідними в Івано-Франківську.

Як повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, сьогодні, о 18:00 – відбудеться панахида за полеглим в Будинку смутку (м. Івано-Франківськ, вул. Ребета,3).

Завтра, 12 березня, об 11:00 – початок прощання зі загиблим в Будинку смутку.  О 12:00 –  поховання воїна на Алеї Героїв міського кладовища с. Чукалівка.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено