Івано-Франківськ

Необхідність для громади: у Городенці відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей (ФОТО)

У Центрі сім'ї та діти зможуть отримати соціальну та психологічну підтримку.

DSC 0209 scaled

14 березня, у Городенці, відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сімей. У приміщенні зробили капітальний ремонт та оснастили необхідним обладнанням.

У Центрі консультуватимуть психолог та соціальні фахівців, повідомляє ПІК.

Зокрема, надаватимуть такі послуги для сімей та дітей:

  • консультація психолога, соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах,
  • соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти й діти,
  • позбавлені батьківського піклування,
  • екстрене (кризове) втручання, та інші види допомоги.

Приміщення для центру надала Городенківська міська рада, а відремонтували та оснастили в межах проєкту “Право на сім’ю”, який реалізується благодійним фондом “СОС Дитячі Містечка”. Проєкт охоплює сім громад у двох областях. В Івано-Франківській області – це Городенка, Коломия та Івано-Франківськ. А у Київській області це Бородянка, Боярка, Ірпінь та Фастів.

З кожною громадою ми працювали індивідуально, вивчаючи запити громади, скільки дітей та які у них потреби. Дуже важливо, що громади розвивалися та могли забезпечити доступність отримання соціальних послуг. Адже соціальні послуги – це не тільки про підтримку, це – про гідність. Городенка підійшла далекоглядно при плануванні цього центру, цієї локації. У цьому приміщенні знаходиться Служба у справах захисту дітей, тобто сім’ї зможуть комплексно отримати допомогу”, – каже Антоніна Загроцька, національна менеджерка проєкту “Право на сім’ю” СОС Дитячі Містечка.

DSC 0161 scaled

Для Городенківської громади такий центр це нагальна потреба, адже, як зазначив міський голова Богдан Кобилянський, понад 30% питань, які підіймають на виконкомі, пов’язані з проблемними сім’ями.

“У нас багато проблем пов’язаних з соціальною сферою. Зокрема, часто виникають питання позбавлення батьківських прав, влаштування дітей з неблагополучних сімей тощо. Тому було важливо підійти комплексно до їх вирішення. Завдяки  фонду “СОС Дитячі Містечка” ми змогли створити це приміщення, то ж будемо намагатися щось змінювати та допомагати сім’ям, які цього потребують“, – каже міський голова Богдан Кобилянський.

DSC 0131 scaled

Городенківська громада складається з 40 населених пунктів та має понад 45 тисяч населення, з них близько шести тисяч це діти.

“У громаді близько ста дітей – ВПО, 55 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, ще до 30 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Всі вони перебувають на обліку Служби у справах дітей. Також є багатодітні сім’ї, які потрапили в складні життєві обставини. От найважче саме цю категорію дітей, цю проблемну групу влаштувати у сімейні форми виховання”, – каже Андрій Цюмпала, Перший заступник міського голови Городенки.

За словами Андрія Цюмпали, у штаті “Центру соціальної підтримки дітей та сімей”, планують мати сім працівників.

“Це психолог, який буде працювати з дітьми й батьками, та фахівці із соціальної роботи, які будуть вести соціальний супровід цих дітей. Окремо буде виділений кабінет, куди сім’я може сама звернутися, де фахівець соціальної роботи зможе оцінити її проблеми й скерувати до спеціаліста. Хочемо ці питання системно вирішувати”, – каже перший заступник міського голови.

Окрім того, у громаді створили відділення для роботи із ветеранами війни. Також, у квітні, у селі Росохач, відкриють Центр для людей, які зазнали сімейного насильства.

До слова, такі Центри соціальної підтримки дітей та сімей згодом відкриють в Івано-Франківську та Коломиї.

Довідково:

МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна – благодійна недержавна організація.

Проєкт “Право на сім’ю” реалізується організацією за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ),

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено