Івано-Франківськ

Проблема не вирішується: на “Карпатнафтохімі” назрівають ознаки банкрутства

На підприємстві з'являються нові проблеми попри ті, які вже існують. Зокрема, звільняються працівники.

Проблема не вирішується: на "Карпатнафтохімі" назрівають ознаки банкрутства

У Калуші, на “Карпатнафтохімі” ситуація продовжує бути доволі напруженою. Зокрема, в міській раді провели чергове засідання комісії ТЕБ і НС з цього приводу. Про це повідомив мер міста Андрій Найда, пише ПІК.

“Проблема підприємства ніяким чином не вирішується, а навпаки додаються нові несприятливі умови, що впливають на загрозу роботи наших очисних споруд. Зокрема, йдеться про бронювання для військовозобов’язаних працівників, які забезпечують роботу критичної інфраструктури. Завтра – крайній день їх діючої броні. Далі – ситуація невідома”, – написав міський голова.

За його словами, заступник генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Ярема Рудик зазначив, що всі необхідні документи подані в ОВА. Проте – жодної зворотної реакції, повне ігнорування. Якщо не продовжити бронювання – є велика загроза втратити працівників, які забезпечують роботу очисних споруд, водопостачання, водовідведення та іншої критичної інфраструктури.

“І без цього продовжується тенденція до зменшення кількості персоналу, через невиплату працівникам заробітної плати. Усе це ставить під величезну загрозу роботу всього підприємства, очисних споруд, цехів водопостачання, водовідведення. Але вони вже зареєстровані як об’єкти критичної інфраструктури 4-го класу. Усі ці питання можна вирішити тільки на рівні держави. На жаль, поки що, не бачимо результату”, – зауважив очільник Калуша.

Андрій Найда зазначив, що у крайньому випадку, можливо буде розглядатися варіант передачі потужностей очисних споруд в оперативне управління, або господарське відання міста:

“Але треба розуміти, що у разі реалізації цього вкрай вимушеного кроку, значно зросте навантаження на бюджет громади. На комісії ми ухвалили рішення про термінове звернення до всіх відповідних органів державної влади”.

До слова, за інформацією видання “Вікна”, як повідомив заступник гендиректора підприємства, з “Карпатнафтохіму” вже звільнилося близько 500 працівників. Раніше на ТОВ «Карпатнафтохім» працювали 2700 людей — залишилося 2200, з яких 500 пішли у безоплатні відпустки, 120 — призвали за мобілізацією.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено