Івано-Франківськ

У Франківську в дитячій лікарні відкрили новий процедурний кабінет

Кабінет створений на базі діагностично-консультативного відділення.

FB IMG 1710392566331 scaled

В Івано-Франківську у Міській дитячій клінічній лікарні відкрили новий процедурний кабінет.
Відтепер у діагностично-консультативному відділенні спеціалісти зможуть проводити невеликі хірургічні втручання, повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише ПІК.
«Оскільки у лікарні є прийоми спеціалістів хірургічного профілю, нам потрібен надзвичайно був такий процедурний кабінет. Для маніпуляцій, які надають хірург, уролог, ортопед, дерматолог можуть зараз у цьому кабінеті проводити мінімальні хірургічні процедури. В нас тут є дві кімнати. Це є кімната прийому лікаря. А наступна – кімната, оснащена хірургічною лампою, операційним столом та електрокоагулятором»,– каже завідувачка відділення діагностично-консультативного відділення Міської дитячої клінічної лікарніЛеся Гончарик.

У переліку процедур – видалення за допомогою електрокоагулятора новоутворів на шкірі (папілом чи бородавок), урологічні малі операції у хлопчиків та інші хірургічні маніпуляції.

FB IMG 1710392577845 scaled

Раніше направляли на такі операції до обласного медичного закладу або до приватних клінік.

Зазначається, що електроакоагулятор для закладу придбали за кошти з міського бюджету. Натомість лікарня за власні гроші зробила у кабінеті ремонт та оснастила усім необхідним.

FB IMG 1710392569586 scaled

«Дуже добре, що наші медичні заклади оновлюються, завдяки тому, що гарно працюють медики, відповідно кошти виділяє Національна служба здоров’я України, а місто допомагає. І тим більше, міська дитяча клінічна лікарня сьогодні має велике навантаження. Приємно, що з року в рік ми маємо оновлення саме нашої дитячої лікарні. Вона стає зовсім іншою. Так, ще роботи попереду багато, але чимало вже зроблено з різних джерел. Це і міжнародні кошти, і кошти громади, і кошти Національної служби здоров’я України», –резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено