Івано-Франківськ

Харків’янин виманював гроші у жителів Тернопільщини, Прикарпаття та ще п’яти областей

Чоловік виманював у людей гроші "на лікування".

photo 2024 03 15 11 23 21 scaled

Суд визнав винним 34-річний харків’янин, який ошукав мешканців Харкова, Вінниці, Хмельницького, а також Харківської, Запорізької, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей.

Вони переказували шахраю різні суми — від однієї до шести тисяч гривень, пише ПІК з посиланням на пресслужбу Харківської облпрокуратури.

“Прокурори довели, що чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, маючи не зняту і не погашену судимість, знову порушив закон. Зловмисник діяв за «класичною» схемою — дзвонив потерпілим і представлявся їхнім знайомим, який потрапив у лікарню і терміново потребує грошей на лікування”, – йдеться у повідомленні.

Шахрай здійснював психологічний тиск та використовував маніпулятивні прийоми, тому більша частина його жертв втрачали пильність. Потрапивши “на гачок”, потерпілі переказували гроші на карту, яку вказував шахрай.

Однак деяким з них вдалось зберегти власні кошти — вони змогли розпізнати обман і вчасно завершити розмову зі зловмисником.

Усього встановили дванадцять епізодів вчинення злочину шахраєм. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Йому призначили п’ять років позбавлення волі.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено