Івано-Франківськ

На Львівщині створять індустріальний парк

Спеціалізація індустріального парку - переробна промисловість з особливим акцентом на меблевому виробництві.

2baa92cd2d9fd5ed

Вчора, 15 березня, під час чергового засідання Уряд ухвалив рішення про започаткування ще двох нових індустріальних парків: у Рівненській та Львівській областях.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК.

“У Рівненській області буде індустріальний парк зі спеціалізацією на промислову переробку. Очікується створення 1400 робочих місць та інвестиції на суму більш ніж 1 млрд грн. Другий індустріальний парк буде на Львівщині. Спеціалізація так само переробна промисловість з особливим акцентом на меблевому виробництві. Інвестиції — понад 2 млрд грн. Очікується створення більш ніж 2 тисяч нових робочих місць”, – каже Шмигаль.

Глава уряду додав, що цьогоріч у бюджеті закладений один мільярд гривень для розвитку індустріальних парків.

Окрім того, на засіданні Уряд затвердив документ, який дає можливість інвесторам отримати компенсацію за збудовані ними об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

“Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкту інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати. Крім того, інвестор тепер матиме можливість отримати і компенсацію своїх витрат за підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж”, – пояснює Шмигаль.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено