Івано-Франківськ

Причетний до розгону майданівців: що відомо про нового командувача Сил Тероборони Ігоря Плахуту

За даними ЗМІ, Ігор Плахута під час Революції Гідності очолював підрозділ Внутрішніх військ в МВС та причетний до розгону майданівців.

Причетний до розгону майданівців: що відомо про нового командувача Сил Тероборони Ігоря Плахуту

11 лютого 2024 року президент Зеленський призначив Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України Ігоря Плахуту. Що про нього відомо та чим генерал-майор займався під час повномасштабної війни, пише ПІК.

56-річний Ігор Плахута запевняє, що з перших днів повномасштабної війни був на фронті, безпосередньо на передовій, в тому числі на складних напрямках.

Генерал-майор у Фейсбуці перераховував посади, які обіймав раніше: заступника командувача спеціальних дій ССО ЗСУ, також майже рік виконував обов’язки заступника командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”.

Плахута стверджує, що особисто керував підготовкою та обороною міста Куп’янськ, займався підготовкою рубежів оборони та фортифікаційного обладнання, побудовою оперативного рубежу оборони, відсічних рубежів та кругової оборони міста, займався формуванням та підготовкою резервів для операцій на передовій.

“У стислі терміни організовував та здійснював керівництво заходами щодо створення та підготовки резервів ОСУВ Хортиця, ОТУ Лиман, ОТУ Соледар та здійснював керівництво їх діями під час виникнення загроз у визначених смугах оборони. Вдячний усім, хто бʼється заради України в Силах оборони нашої держави! Завжди залишаюся вірним Присязі!”, – написав він у Фейсбук.

Також відомо, 10 років тому Ігор Плахута керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану. 10 грудня 2013 року, у зачистці урядового кварталу вночі брали участь близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону «Беркут».

Тоді Плахута запевняв, що «ніякого застосування сили щодо мітингувальників не буде». Як було насправді – ми вже знаємо. Того самого дня, коли Плахута дав цей коментар, внаслідок протистоянь між силовиками та протестувальниками загинули 17 людей.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено