Івано-Франківськ

Підсумки 20-го “Рамштайну”: будуть артилерійські снаряди і дрони

Головною темою засідання були боєприпаси.

1175413 1 w 570

На базі Повітряних сил США “Рамштайн” у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах відбулася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України, пише ПІК із посиланням на Gazeta.ua.

Зустріч була результативною, повідомило Міністерство оборони.

“Дуже велика кількість країн заявила про пакети допомоги, в які входять боєприпаси – 155 мм, 152 мм, 105 мм – та інші”, – повідомили.

До дронової коаліції приєдналися декілька нових країн і зробили внески. Перші результати цієї коаліції – конкретні дрони, які очікують в Україні у кінці березня. Коаліція опрацьовує можливість інвестування в українських виробників дронів, повідомили.

Важливим пунктом порядку денного зустрічі стала протиповітряна оборона.

1175413 3 w 1000 scaled

Партнери запевнили у подальшому наданні більшої кількості ракет для наших систем ППО.

“Небо над Україною належить українцям. Тому наше спільне завдання – забезпечити перевагу України в повітрі“, – заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Заходи з підготовки F-16 йдуть чітко за планом. Україна активно працює з усіма залученими країнами: США, Данією, Бельгією, Нідерландами, Румунією та іншими партнерами.

1175413 4 w 1000 scaled

На засіданні також обговорили роботу вісьмох коаліцій спроможностей – повітряних сил, інтегрованої ППО та ПРО, артилерії, бронетанкової техніки та маневреності, морських спроможностей, ІТ, розмінування і дронів.

Кожна країна в рамках цих коаліцій докладає зусиль, щоб підтримати Україну в боротьбі з агресором”, – повідомило Міноборони.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено