Івано-Франківськ

Світовий банк виділив Україні $1,5 млрд позики: за якої умови?

Кошти будуть перераховані вже до кінця березня.

630 360 1545153813 165

Рада директорів Світового банку схвалила рішення про виділення Україні 1,5 млрд доларів у межах позики на підтримку політики розвитку (DPL).

Про це повідомив премʼєр-міністр України Дмитро Шмигаль.

“З них 984 млн доларів надійде від Японії та 516 млн доларів – від Великої Британії. Розраховуємо, що кошти будуть перераховані вже до кінця березня”, – заявив він.

Премʼєр зазначив, що ці ресурси підуть на покриття найбільш важливих бюджетних видатків: на соціальні, гуманітарні цілі та на відновлення.

В свою чергу голова Міністерства економіки Сергій Марченко заявив, що залучені кошти будуть спрямовані на підтримку Державного бюджету України та відновлення економіки, фінансування першочергових соціальних і гуманітарних видатків держбюджету.

“Світовий банк, Японія та Велика Британія є ключовими партнерами України, що надають безпрецедентну підтримку від перших днів повномасштабного вторгнення. З огляду на виклики, спричинені широкомасштабною збройною агресією Росії, забезпечення потреб наших громадян є пріоритетом українського Уряду. Залучені кошти будуть спрямовані на підтримку Державного бюджету України та відновлення економіки, фінансування першочергових соціальних і гуманітарних видатків держбюджету”, – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено