Івано-Франківськ

Росія готує великий наступ на початку літа – Зеленський

За словами президента, негайно потрібна допомога партнерів, щоб підготуватися.

Росія готує великий наступ на початку літа - Зеленський

Найближчими місяцями почнеться великий наступ російських військ. Йдеться про кінець травня або червень. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CBS News у Сумах, пише ПІК.

«А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз», – сказав Зеленський про США та інших партнерів України.

За словами президента, ситуацію на фронті вдалось стабілізувати з наближенням весни. Однак зимові місяці було були досить тяжкими.

«Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли у нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку Росії… Вони не мали успіху», – зазначив президент.

У цій артилерійській війні на виснаження Росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

«У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником», – сказав він.

Зеленський наголосив, хоча силам оборони вдавалося стримувати росіян, вони не готові захищатися від іншого великого російського наступу без допомоги партнерів.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено