Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки українських воїнів потрапили у полон під час виходу з Авдіївки

За словами Головкома Сирського, Україна робить усе, щоб повернути їх додому.

Стало відомо, скільки українських воїнів потрапили у полон під час виходу з Авдіївки

Під час виходу з Авдіївки у полон до росіян потрапили 25 українських військовослужбовців. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у інтерв’ю “Укрінформу”, пише ПІК.

“Щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, я ухвалив рішення вийти з Авдіївки. На жаль, у ході цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Це – війна… Російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців”, – сказав Сирський.

Він пояснив, що рішення про виведення ЗСУ з Авдіївки було ухвалено, оскільки росіяни мали суттєву перевагу в силах та засобах штурмових підрозділів. Через постійні бомбардування керованими авіабомбами цілісність української оборони була порушена, і ворог просувався вперед. Крім того, ЗСУ не вистачало боєприпасів для артилерії.

Головком також констатував, що наступ на Авдіївку обернувся для окупантів значними втратами: тільки в період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на цьому напрямку вони втратили 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 54 літаків. З початку оборонної операції в полон потрапили 95 росіян.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено