Івано-Франківськ

У Франківську відкриють анотаційні дошки Андрію Чепілю та Олегові Паркулабу (ФОТО)

Франківців закликають прийти та віддати шану полеглим бійцям.

433882415 1002335148129408 9073034046425457855 n scaled

У пʼятницю, 5 квітня о 9:30 в Івано-Франківську відкриють анотаційні дошки полеглим військовим Андрію Чепілю та Олегові Паркулабу.

“Схиляємо голови та дякуємо за захист України! Приходьте, щоб помолитись та віддати шану Андрію Чепілю та Олегові Паркулабу”, – йдеться у повідомленні.

Пам’ятні знаки будуть розташовані на фасаді ліцею №10, на вул. Вовчинецькій, 196 Б. Саме тут навчались воїни.

Андрій Чепіль –  пластун, музикант, громадський діяч. Воїн спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ.

Після Харківщини, з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі».

Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу. Загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку.

У 2020 році Андрій Чепіль був героєм авторського відеопроєкту ПІК “Люди Прикарпаття: історії, що надихають”.

Олег Паркулаб народився у місті Івано-Франківськ 27 травня 1975 року. Навчався в школі №10. Згодом закінчив Івано-Франківський національний технічний університет.

Працював на заводі «Івано-Франківськ цемент». Звідки і був мобілізований до війська. Вважав честю бути бійцем полку «АЗОВ» окремої другої штурмової бригади.

14 березня, командир другої окремої штурмової бригади повідомив про смерть воїна. Олега Паркулаб, серед воїнів відомого як «Каскадер», було жорстоко страчено ворожим, терористичним угрупуванням «вагнер».

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено