Івано-Франківськ

У Польщі зобов’яжуть українських дітей відвідувати місцеві школи: коли саме

Очікується, що нововведення торкнеться 50-60 тисяч школярів.

e5f4h3 c323x240x50px50p up 27633ad7e4c1a4cfb0f2089d4f03a5fb

З вересня 2024 року українських дітей-переселенців у Польщі зобов’яжуть відвідувати місцеві школи, передає ПІК з посиланням на “Українську правду”.

За словами заступниці міністра національної освіти Польщі Йоанна Муха, обов’язкове навчання українських дітей у польських школах обговорювалося з українською стороною.

“Міністри, які зустрічалися з нами, дуже зацікавлені в тому, щоб це зобов’язання було запроваджено в Польщі. Вони пропонують співпрацю. Ми обов’язково скористаємося такою пропозицією. Більша частина цього плану готова. Чекаємо на положення закону”, – розповіла Муха.

Також вона зазначила, що кількість дітей, які перебувають в Польщі та не навчаються у місцевих закладах освіти є меншою, ніж вважалося раніше. Вона сягає 50-60 тисяч.

За інформацією Радіо Свобода, відповідний законопроєкт готує Міністерство освіти Польщі і він вже на завершальному етапі.

Для українських дітей у польських школах запровадять спеціальні уроки української мови. Для цього планують брати на роботу вчителів з України, для яких спростять процедуру нострифікації дипломів.

Також українських дітей навчатимуть європейської інтеграції на тлі вступу України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, за тогорічними даними, майже 59% дітей-біженців у ЄС продовжують навчання у школах України.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено