Івано-Франківськ

На Прикарпатті судитимуть командира ТЦК

Йдеться про командира ТЦК під керівництвом якого фіктивно проходили службу кілька футболістів та тренерів.

694780

На Прикарпатті судитимуть  командира роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Під керівництвом обвинуваченого у ТЦК та СП фіктивно служили семеро військовослужбовців, серед яких гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди. Насправді ж спортсмени на службу не з’являлися та жодних військових обов’язків не виконували.

Про це ПІК інформує Спецпрокуратура Західного регіону.

“Така бездіяльність посадовця призвела до безпідставного нарахування їм грошового забезпечення. Сума завданих державі збитків за дні псевдослужби сягла 1,5 мільйона гривень. Частину із цих коштів командир вже повернув на етапі досудового розслідування. Наразі він відсторонений від посади”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 семи до 10 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено