Івано-Франківськ

На Тернопільщині поліцейським заборонили вживати алкоголь у позаробочий час

Існування неофіційної заборони підтвердив керівник поліції області.

На Тернопільщині поліцейським заборонили вживати алкоголь у позаробочий час

На Тернопільщині поліцейським заборонили вживати алкоголь до перемоги. Така заборона стосується навіть свят та вихідних, інакше відправлять служити в ЗСУ. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

“Це такі речі, які неможливо прописати офіційними наказами. Але є моральний бік. Поліцейський і о 05:00, і о 23-й годині має бути готовим, що його можуть підняти по тривозі і відправити виконувати бойові задачі в тому числі. Я заборонив будь-які святкування до нашої перемоги. Кому не подобається, то є альтернативні підрозділи, де можна вживати алкоголь”, – сказав начальник обласного управління поліції Сергій Зюбаненко.

За його словами, він періодично ініціює несподівані перевірки підрозділів.

“Дехто вже поплатився за вживання алкоголю не лише посадами, а й місцем роботи. Всі наші атестовані працівники пройшли ВЛК і добре підготовлені до виконання бойових завдань, адже володіють зброєю. Тому ті, хто не захотів далі працювати в поліції, зараз вже служать у лавах ЗСУ”, – розповів Зюбаненко.

Керівник поліції області пояснив, що після початку повномасштабного вторгнення він став значно жорсткішим щодо дотримання моральних принципів.

“Ставлення до алкоголю у мене вкрай негативне. Так, поліцейські теж люди і можуть розслаблятися, це їхнє право. Але ми живемо в такий час, що 24 на 7 поліцейський повинен бути готовий до виконання важливих завдань. Якщо буде команда, Тернопільський гарнізон готовий виконувати обов’язки. І це несумісно з вживанням алкоголю”, – пояснив він.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено